Zásady ochrany soukromí

Zdroj: Vytvořeno pomocí automatického adsimple.at

Toto prohlášení o ochraně osobních údajů (verze 29.07.2019-121167397) jsme sepsali, abychom vám v souladu s požadavky obecného nařízení o ochraně osobních údajů (EU) 2016/679 a zákona o ochraně osobních údajů (DSG) vysvětlili, jaké informace shromažďujeme, jak údaje používáme a jaké máte jako návštěvník těchto webových stránek možnosti rozhodování. Bohužel je v povaze věci, že tato vysvětlení znějí velmi odborně, ale při jejich tvorbě jsme se snažili popsat nejdůležitější věci co nejjednodušeji a nejsrozumitelněji.

Automatické ukládání dat

V dnešní době se při návštěvě webových stránek automaticky vytvářejí a ukládají určité informace, a to i na těchto webových stránkách.
Když navštívíte naše webové stránky, jako je tomu právě teď, náš webový server (počítač, na kterém jsou tyto webové stránky uloženy) automaticky ukládá data, jako např.

  • adresu (URL) navštívené webové stránky
  • prohlížeč a verze prohlížeče
  • použitý operační systém
  • adresa (URL) dříve navštívené stránky (URL odkazu)
  • název hostitele a IP adresa zařízení, z něhož se provádí přístup
  • datum a čas

v souborech (protokol webového serveru).

Soubory protokolu webového serveru se zpravidla ukládají po dobu čtrnácti dnů a poté se automaticky odstraní. Tyto údaje nepředáváme, ale nemůžeme vyloučit, že tyto údaje mohou být v případě protiprávního jednání zobrazeny. Právním základem podle čl. 6 odst. 1 písm. f) DSGVO (zákonnost zpracování) je oprávněný zájem umožnit bezchybný provoz těchto webových stránek shromažďováním souborů protokolu webového serveru.

Ukládání osobních údajů

Osobní údaje, které nám elektronicky poskytnete na těchto webových stránkách, jako je vaše jméno, e-mailová adresa, adresa nebo jiné osobní údaje při odeslání formuláře nebo komentáře na blogu, spolu s časem a IP adresou, budou použity pouze k uvedenému účelu, budou uchovávány v bezpečí a nebudou předány třetím stranám.

Vaše osobní údaje proto používáme pouze pro komunikaci s těmi návštěvníky, kteří si to výslovně přejí, a pro zpracování služeb a produktů nabízených na těchto webových stránkách. Vaše osobní údaje nezveřejňujeme bez vašeho souhlasu, ale nemůžeme vyloučit, že se k nim v případě protiprávního jednání dostaneme.

Pokud nám pošlete osobní údaje e-mailem - tedy mimo tyto webové stránky - nemůžeme zaručit bezpečný přenos a ochranu vašich údajů. Doporučujeme, abyste nikdy neposílali důvěrná data e-mailem bez šifrování.

Podle čl. 6 odst. 1 písm. a) DSGVO (zákonnost zpracování) je právním základem to, že jste nám dali souhlas se zpracováním zadaných údajů. Tento souhlas můžete kdykoli odvolat - stačí neformální e-mail, naše kontaktní údaje najdete v tiráži.

Rechte laut Datenschutzgrundverordnung

Ihnen stehen laut den Bestimmungen der DSGVO und des österreichischen Datenschutzgesetzes (DSG) grundsätzlich die folgende Rechte zu:

  • Recht auf Berichtigung (Artikel 16 DSGVO)
  • Recht auf Löschung („Recht auf Vergessenwerden“) (Artikel 17 DSGVO)
  • Recht auf Einschränkung der Verarbeitung (Artikel 18 DSGVO)
  • Recht auf Benachrichtigung – Mitteilungspflicht im Zusammenhang mit der Berichtigung oder Löschung personenbezogener Daten oder der Einschränkung der Verarbeitung (Artikel 19 DSGVO)
  • Recht auf Datenübertragbarkeit (Artikel 20 DSGVO)
  • Widerspruchsrecht (Artikel 21 DSGVO)
  • Recht, nicht einer ausschließlich auf einer automatisierten Verarbeitung — einschließlich Profiling — beruhenden Entscheidung unterworfen zu werden (Artikel 22 DSGVO)

Wenn Sie glauben, dass die Verarbeitung Ihrer Daten gegen das Datenschutzrecht verstößt oder Ihre datenschutzrechtlichen Ansprüche sonst in einer Weise verletzt worden sind, können Sie sich bei der Aufsichtsbehörde beschweren, welche in Österreich die Datenschutzbehörde ist, deren Webseite Sie unter https://www.dsb.gv.at/ finden.

Zásady ochrany osobních údajů služby Google Analytics

Na těchto webových stránkách používáme službu Google Analytics od společnosti Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) ke statistické analýze údajů o návštěvnících. Služba Google Analytics k tomuto účelu používá cíleně zaměřené cookie.

Soubory cookie služby Google Analytics

_ga

  • Doba platnosti: 2 roky
  • Použití: Rozlišení návštěvníků webových stránek
  • Příklad hodnoty: GA1.2.1326744211.152121096488

_gid

  • Doba platnosti: 24 hodin
  • Použití: Rozlišení návštěvníků webových stránek
  • Příklad hodnoty: GA1.2.1687193234.152121096488

_gat_gtag_UA_

  • Doba platnosti: 1 minuta
  • Použití: Slouží k omezení rychlosti požadavků. Pokud je služba Google Analytics poskytována prostřednictvím nástroje Google Tag Manager, má tento soubor cookie název _dc_gtm_.
  • Příkladná hodnota: 1

Další informace o podmínkách používání a ochraně údajů najdete na adrese http://www.google.com/analytics/terms/de.html nebo pod https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

Pseudonymizace

Z hlediska GDPR nám jde o zlepšení naší nabídky a našich webových stránek. Protože je pro nás soukromí našich uživatelů důležité, jsou údaje uživatelů pseudonymizovány. Zpracování údajů se provádí na základě právních ustanovení § 96 odst. 3 TKG a čl. 6 EU-DSGVO odst. 1 písm. a) (souhlas) a/nebo f) (oprávněný zájem) DSGVO.

Deaktivace shromažďování údajů službou Google Analytics

Pomocí doplňku prohlížeče, který zakáže JavaScript služby Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js), mohou návštěvníci webových stránek zabránit službě Google Analytics v používání svých dat.

Shromažďování údajů generovaných souborem cookie a souvisejících s vaším používáním webových stránek společností Google, jakož i zpracování těchto údajů společností Google, můžete zabránit stažením a instalací doplňku prohlížeče, který je k dispozici pod následujícím odkazem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Odkaz na deaktivaci služby Google Analytics

Pokud kliknete na následující deaktivační odkaz, můžete společnosti Google zabránit ve shromažďování dalších návštěv těchto webových stránek. Upozornění: Vymazání souborů cookie, použití inkognito/soukromého režimu prohlížeče nebo použití jiného prohlížeče povede k opětovnému shromažďování údajů.

Anonymizace IP adresy služby Google Analytics

Na těchto webových stránkách jsme zavedli anonymizaci IP adres Google Analytics. Tuto funkci vyvinula společnost Google, aby umožnila těmto webovým stránkám dodržovat platné předpisy o ochraně osobních údajů a doporučení místních úřadů pro ochranu osobních údajů, které zakazují ukládání celé IP adresy. K anonymizaci nebo maskování IP dochází, jakmile IP adresy dorazí do sítě pro sběr dat Google Analytics a před jakýmkoli uložením nebo zpracováním údajů.

Další informace o anonymizaci IP naleznete na adrese https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=en.

Zprávy Google Analytics o demografických charakteristikách a zájmech

V nástroji Google Analytics jsme zapnuli funkce pro vykazování reklamy. Demografické a zájmové přehledy obsahují informace o věku, pohlaví a zájmech. To nám umožňuje získat lepší přehled o našich uživatelích - aniž bychom mohli tyto údaje přiřadit k jednotlivým osobám. Více informací o reklamních funkcích najdete na stránce https://support.google.com/analytics/answer/3450482?hl=en_AT&utm_id=ad.

Používání aktivit a informací vašeho účtu Google můžete omezit v části "Nastavení reklamy" na stránce https://adssettings.google.com/authenticated ukončit pomocí zaškrtávacího políčka.

Dodatek o zpracování dat Google Analytics

Uzavřeli jsme přímou zákaznickou smlouvu se společností Google o používání služby Google Analytics přijetím "Dodatku o zpracování údajů" v Google Analytics.

Více informací o dodatku o zpracování údajů pro službu Google Analytics najdete zde: https://support.google.com/analytics/answer/3379636?hl=en&utm_id=ad